fbpx

De Bossche Markt

Op de Bossche Markt gebeurt het allemaal.  Het is het bruisende centrum van Den Bosch met mooie historische panden, het knooppunt van de belangrijkste winkelstraten van Den Bosch. Een paar dagen per week is er warenmarkt en je vindt er heel veel horeca en terrasjes.

Historische panden

Aan de Markt grenzen talloze mooie historische panden met daarin winkels en horeca, waaronder het Bossche souvenirwinkeltje ‘De Kleine Winst’ (Markt 29).

De Moriaan, het oudste bakstenen huis van Nederland vind je aan Markt 77. Dit pand werd gebouwd in de 13e eeuw en hier is tegenwoordig de VVV van Den Bosch in gevestigd.

In het Stadhuis van ‘s-Hertogenbosch (Markt 1) vinden officiële ontvangsten, grote plechtigheden en feestelijke bijeenkomsten plaats.

Jeroen Bosch en de Bossche Markt

Dat het standbeeld van Jeroen Bosch (ca. 1450-1516) een plek heeft op de Bossche Markt is niet meer dan logisch, want tenslotte heeft de schilder hier een groot deel van zijn leven doorgebracht.

Het ouderlijk huis van Jeroen Bosch “In Sint-Thoenis” (nu Markt 29) was aan de Markt gevestigd. Het deed dienst als familiehuis en Jeroen werkte er als schilder. Na zijn huwelijk ging Jeroen Bosch wonen in het huis “Inden Salvatoer”, nu Markt 61.

De Bossche markt zag er in het jaar 1500 ongeveer zo uit.

Kruispunt van winkelstraten

Op de Bossche Markt komen de belangrijkste winkelstraten van Den Bosch bij elkaar: de Vughterstraat, de Hinthammerstraat, de Kerstraat en de Hooge Steenweg.

Horeca en terrassen:

Na het winkelen kun je op de Markt terecht voor een lekkere lunch, diner of borrel bij één van de vele cafés, waarvan ‘s zomers de gezellige terrassen altijd vol zitten.

Warenmarkt en groenten- en fruitmarkt

  • Het is lekker struinen over de Bossche Markt. Er staan enthousiaste marktkooplui voor je klaar met een goed advies en een gezellig praatje.  Je vindt er verse groenten en fruit van boeren uit de regio, ambachtelijke streekproducten, bloemen en nog veel meer. Op deze dagen kun je naar de markt:
  • Woensdag van 9.00-15.00 uur: grote warenmarkt
  • Vrijdag van 9.00-14.00 uur: Groenten, fruit, kaas, bloemen en biologische markt
  • Zaterdag van 9.00-17.00 uur: grote warenmarkt.

 

Koopzondag Den Bosch

Koopzondag Den Bosch

Wanneer is er weer koopzondag in Den Bosch? Die vraag is gemakkelijk te beantwoorden, want in de binnenstad van Den Bosch zijn de meeste winkels iedere zondag geopend van 12.00 - 17.00 uur. Maar houd er rekening mee dat sommige winkels gesloten kunnen zijn...

Oudste bakstenen huis: de Moriaan

Oudste bakstenen huis: de Moriaan

Het pand De Moriaan aan de Markt 77 staat bekend als het 'oudste bakstenen huis' van Den Bosch en is mogelijk zelfs het oudste stenen huis van Nederland.  De Moriaan is een voorbeeld van een groot, stenen zaalhuis uit vermoedelijk eind 12e, begin 13e eeuw....

Geniet van Bourgondisch Den Bosch

lekkere wandeling den Bosch

Hoteldeal

Booking.com

Booking.com

Booking.com